Veddeløp

shutterstock_209103982

Å arrangere veddeløp for hunder er kanskje den største hundesporten internasjonalt. Særlig i Storbritannia er dette en stor idrett, og den forbindes særlig med pengespill. I Norge eksisterer det ikke noen former for organisert hundeveddeløp til tross for at dette ikke er forbudt. Mange mener at slike løp medfører dyrevelferdsmessige problemer. Mange dyrevernsorganisasjoner mener at store, organiserte hundeveddeløp medfører veldig mangelfull behandling av hundene. Særlig har kritikken vært sterk i USA. I Australia har det blitt oppdaget bruk av andre levende dyr som agn for å få hundene til å løpe.

I hundeveddeløp er det særlig rasen greyhound som brukes. Av domestiserte hunder er dette den aller raskeste rasen, da den kan løpe opptil 70 kilometer i timen. Greyhound er en type mynde.

I et hundeveddeløp er det vanlig å ha en mekanisk kanin festet til en skinne langs kanten av banen for at hundene skal ha noe å jage etter mens de løper. Tidligere var det vanlig å bruke levende kaniner, men dette har nå blitt totalforbudt. Målet med sporten er i det store og hele det samme som med trav for hester, nemlig å arrangere veddeløp der tilskuerne kan satse penger på den hunden som gir best odds i forhold til vinnermuligheter.