Sykdomstegn for hunder

shutterstock_174187382

En hund som brukes til hundesport må man følge med på helsen til. Derfor er det først og fremst viktig å ta den med til rutinesjekk hos veterinæren ofte og jevnlig. Og sunn fornuft tilsier også at man ikke skal ta med syke hunder til hundesport. På samme måte som man ikke selv ville spilt en fotballkamp om man er syk så vil man ikke at en syk hund skal få ekstra belastning gjennom sport.

Det er ganske vanlig med ørebetennelse hos hunder. Hos raser som har ører som henger ned er problemet spesielt vanlig. Men det kan behandles forholdsvist enkelt av veterinær. Man kan se symptomene ved at det ser ut som om hunden forsøker å bli kvitt irritasjonen. Ofte gjør den det ved å klø seg ofte mot øret eller kaste rundt på hodet.

Hunder kan også få såkalt kennelhoste. Dette merker man når den har fått. Hunden hoster og harker og brekker seg nesten. Eieren tror ofte at den har satt noe i halsen. Den gode nyheten er at det er relativt lett å kurere. Litt lett massasje av luftrøret når anfallene kommer, kombinert med mye hvile så er mye gjort. I slike tilfeller skal hunden absolutt ikke settes i gang med hundesport.