Steder man kan prøve hundeslede

shutterstock_151371953

Å eie hunder for å drive aktivt med hundeslede er definitivt en morsom hobby. Men det krever svært mye, både i form av kunnskap, tid og arbeid for å kunne gjøre dette på en måte som er tilfredsstillende for både hund og eier, så dette er nok ikke en hobby som passer for alle. Men dersom du kunne tenke deg å prøve er det absolutt mulig å gjøre det som en del av en opplevelsesferie.

I Norge er det åpenbart Finnmark som er mest kjent for dette tilbudet. Her kan man prøve seg på en mengde forskjellige ruter. Utenfor Kirkenes finner man Birk Husky. Man kan velge forskjellige turer. Man kan ta en liten tur på noen timer, en dagstur eller tur med overnatting.

For en billigere, og muligens mer eksotisk variant, kan man besøke Nuotykiu Akademija («eventyrakademiet») rett utenfor storbyen Vilnius i Litauen. Her finner man nemlig en liten skogsleir der innehaverne tilbyr mange forskjellige utflukter med hundeslede trukket av huskyer. Man kan blant annet kjøre gjennom Neris, som er en av Litauens mest anerkjente nasjonalparker.

Uansett hvor man velger å reise for å prøve seg på hundeslede kan man være sikker på en helt unik opplevelse. Kombinasjonen av natur og mestring gir en god følelse.