Carting

Av de ulike typene hundesport er carting blant de morsomste av dem. Her er konseptet helt utrolig enkelt, samtidig som det er genialt. Hunden skal trekke en vogn. Noen gangen er det mennesker i vognen, mens det andre ganger er nyttevarer, som for eksempel produkter fra en gård. Ofte brukes det samme type hunder som benyttes til hundeslede om vinteren for å holde disse i god form til sesongen begynner.

En utgave av sporten kalles sulky. Her skal hundene dra en vogn med en person oppi. For mange hundetyper er dette noe som må til for å holde dem lykkelige. Det er nemlig et trekk ved flere raser som fører til at de er lykkeligere når de skal utføre oppgaver. Derfor er dette en type hundesport som er svært givende både for eier og for hund.

I carting er vognene laget for at hunden ikke skal få noen stor belastning på ryggen. Hunder har nemlig ofte ganske skjøre ryggrader. Derfor er det ikke tyngden som er prestasjonen for hunden, men styrken den fremviser ved å klare å trekke vognen bak seg.

Ofte er carting en oppvisningssport om sommeren, og det er gøy for en eier å lære hunden sin å gå en bestemt rute med en vogn som inneholder varer han skal selge.