Aktive hunderaser

shutterstock_264531083

I en del type hundesporter lønner deg seg å være eier an en aktiv hunderaser. Man kan tross alt ikke forvente at raser som mops eller engelsk bulldogg skal være gode i for eksempel sledesport eller agility. Man bør altså velge hund etter hvilket bruksområde man vil ha den til.

Til trekking med slede er det definitivt raser som Alaskan Huskey eller Siberian Huskey som gjelder. Dette er blant de aller mest krevende og fysisk aktive hunderasene som finnes, og de trenger massevis av trening hver dag. Til hundeslede er dette suverene enere.

Et av de mest vanlige bruksområdene for aktive hunder er selvsagt jakt. I mange tilfeller er en hund nesten uunnværlig når man er ute på jakt, men hvilken rase man bør velge avhenger noe av hva du vil jakte på. Fuglehunder er selvsagt et naturlig valg dersom man skal på fuglejakt, mens man kan bruke andre raser dersom man vil jakte på annet småvilt. Til slik jakt kan man bruke for eksempel dachs eller terrier. Til storvilt har vi raser som sort elghund, grå elghund eller finsk spets.

Til trening til vanlig hundesport gjelder det å ha en hund som liker å være aktiv samtidig som den kan trenes rimelig lett til å lystre ordre, samt ha en god læringskurve, for eksempel Cocker Spaniel.