Agility – til glede for hunden

Hundesporten agility blir stadig mer populær i Norge. Kanskje det skyldes at sporten både er morsom for eieren og for hunden. Mange hunder setter stor pris på utfordringer i form av hinderløper, balansetrening og hopp. Alt dette får de drive med i agility, og ettersom man trener hjemme i sin egen hage, kan både hund og eier har det morsomt hver eneste dag.

De fleste hunderaser kan trenes opp til å drive med agility, men det er viktig at hunden faktisk er interessert. Dersom hunden ikke gidder å prøve, er det ingen vits i å tvinge den. Da er det heller ikke sikkert hunden er samarbeidsvillig under en konkurranse. Men hunder som liker å leke og hoppe kommer til å elske agility. Hvis man vil kjøpe en hund spesielt til agility, kan man kjøpe en fårehund, border collier, puddel, schäferhund, labrador, retriever eller spaniel. Blandingshunder kan også egne seg fint til sporten, spesielt dersom de er veldig aktive.

Agility deles inn i klasser, så hunden konkurrerer mot jevnstore hunder. Trening til agility kan gi en lydigere hund, og ettersom hunden blir aktivisert når den trener, er det mindre sannsynlig at den finner på fanteri resten av tiden. Det er hunder som kjeder seg som ødelegger møbler og vegger. Hunder som får være aktive har ikke det samme behovet for å ødelegge ting. Gjennom agility får hunden også mye oppmerksomhet fra eieren, og den lærer nye triks. Å lære noe nytt er spesielt viktig for intelligente hunderaser som ellers raskt kjeder seg.